2024. április 23. - Béla

Aranyremények

Szombaton és vasárnap a csehországi Tynben rendezik a maratoni kajak-kenusok világbajnokságát, a magyar küldöttség 12 sportolóval és aranyreményekkel vág neki a viadalnak.
2008. szeptember 19. péntek 10:56 - Hírextra
A legutóbbi, 2007-es vb-nek Győr adott otthont, s az árvíz ellenére - futószakaszok nélkül - megrendezett versenyen remekeltek a hazaiak, összesen hat medált nyertek, mindegyik színűből kettőt-kettőt. Idén mindhárom szakágban lesznek duplázók, a női és a férfi kajakosok, valamint a kenusok is négy-négy versenyzővel állnak rajthoz.

"A női egyeseknél hasonló képességű mind Kollár Judit, mind Folláth Vivien, az éppen jobb napot kifogó dobogóra állhat, de a másik sportolót is a hat között szeretném látni. Párosban Csay Renátáéktól az első két hely valamelyikét várom, miként a másik páros is elcsíphet egy érmet" - kalkulált a szövetség honlapjának nyilatkozva Borsodi Géza, a maratoni szakág vezetőedzője.
Kenuban Csabai Edvin egyesben és Györe Attilával alkotott párosával is esélyes a címvédésre. Egyéniben már négy éve veretlen, ötödik bajnoki címe megszerzésére készül, míg kettesben a tizedik vb-arany elnyerése a cél.

"Csabai és Györe számára a győzelem a cél, maguktól is az első helyet várják. Párosuk kilenc évi veretlensége egyedülálló a sport világában." - mondta a szakvezető.
Férfi kajak egyesben Salga István és Jámbor Attila versenyez, másnap aztán mindkét sportoló más-más társsal vág neki ismét a távnak, Salga Börcsök Balázzsal, míg Jámbor Petrovics Mátéval.

"Egyesben mindketten képesek lehetnek felérni a dobogóra, de itt is a pillanatnyi forma dönt. Párosban sem könnyű a helyzet, mindkét egységet a 3-6. hely valamelyikére tippelem, mind Salgáék, mind Jámborék bizonyították már rátermettségüket" - zárta szavait Borsodi.

A magyar csapat:
nők:
K-1: Folláth Vivien, Kollár Judit
K-2: Csay Renáta, Faldum Bereniké; Folláth, Kollár J.
férfiak:
K-1: Salga István, Jámbor Attila
K-2: Salga, Börcsök Balázs; Jámbor, Petrovics Máté
C-1: Csabai Edvin, Gilányi Zsolt
C-2: Csabai, Györe Attila; Gilányi, Korisánszky Péter
Az ifjúságiaknál 14 versenyző képviseli Magyarországot.
A program:
szombat:
ifjúsági egyes versenyek 9 ó
felnőtt női K-1 és C-1 11:30 ó, felnőtt férfi K-1 14:45 ó
vasárnap:
ifjúsági páros versenyek 9 ó
felnőtt női K-2 és C-2 11:30 ó, felnőtt férfi K-2 14:45 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását