2024. május 19. - Ivó, Milán

Tényleg élményfürdő lesz

A sikeresen lebonyolított olimpia és paralimpia pekingi házigazdái máris hozzáláttak az összesen 1,3 milliárd euróért emelt sportlétesítmények "civil" hasznosításához.
2008. szeptember 18. csütörtök 13:20 - Hírextra
A 91 ezer férőhelyes, Madárfészeknek is nevezett Nemzeti Stadion a Kuo,en (Guo,an) futballklub otthona és koncertek helyszíne lesz. A Nemzeti Úszóközpont - avagy Vizes kocka - élményfürdővé alakul, az ötkarikás sajtóközpontot (MPC) konferenciaközpontként és szállodaként hasznosítják - utóbbi funkcióját már a játékok alatt is betöltötte -, a szomszédban álló tévés-rádiós műsorszóró centrumban (IBC) pedig kiállításokat rendeznek majd.

A Vukoszung kosárcsarnok kihasználásában a tengerentúli NBA segít majd - egyelőre nem körvonalazott módon -, az egyetemek által rendelkezésre bocsájtott arénák pedig visszanyerik eredeti funkciójukat. A sportolók szálláshelyéül szolgált olimpiai falu lakásainak 70 százaléka már elkelt, a maradékhoz azonban már csak a piaci ár kétszereséért lehet hozzájutni.

A 17 milliós metropoliszban két hónap után befejeződik a "rendkívüli állapot". Hétvégétől ismét mindenki használhatja az autóját - melyek közlekedését rendszám alapú korlátozással ideiglenesen a felére korlátozták -, beindulnak a gyárak, véget érnek a fizetés nélküli szabadságolások, visszatérnek a vendégmunkások, folytatódnak az építkezések.

A "fellélegzés" mindazonáltal rövid életű lesz: a tiszta égboltot és az üres utakat követően valószínűleg visszatérnek a szmogos napok és a végeláthatatlan forgalmi dugók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását