2024. április 29. - Péter

Súlyos pénzbüntetés

Ötszáz-ötszáz ezer forint büntetést kapott a Debrecen és a Ferencváros női kézilabdacsapata, miután a két együttes szeptember 7-i bajnoki mérkőzését rövid időre félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt.
2008. szeptember 18. csütörtök 10:20 - Hírextra
A magyar szövetség (MKSZ) fegyelmi bizottsága szerint a hazai klub rendezői hiányosságokat követett el, a debreceni szimpatizánsok pedig a megengedettnél nagyobb méretű zászlót lengettek. A vendég ferencvárosi drukkerek ugyanakkor petárdát dobtak a pályára, ezen kívül rasszista feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki.

Az égő pirotechnikai eszköz megrongálta a pálya borítását, és a javítási költségeket fele-fele arányban a két klubnak kell állnia.Amennyiben a két együttes nem fizeti be a fél-fél milliós bírságot, kizárhatják őket az NB I-ből. Fellebbezni az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül lehet.

Baranyai Antal, a Debrecen, és Maglódi Lajos, az FTC ügyvezetője jelezte: nem fogadja el a döntést."A korábbi, Ferencváros elleni mérkőzéseinken is volt balhé, pedig akkor a rendőrség is kinn volt a csarnokban, most viszont 345 ezer forint plusz ÁFA-ért vállalták volna a biztosítást. Ezt nem kértük. A félmillió forintos büntetést is túlzónak találjuk, egyszerűen nincs rá fedezet.

A csarnok előtt megszűrjük a szurkolókat, de vannak olyan testrészek, ahová nem lehet nyúlni, és oda bárki bármit elrejthet. Enyhítésért fellebbezünk" - mondta az MTI-nek Baranyai.

"Fellebbezünk! Ha ezt elutasítják, akkor igazunk védelmében minden lehetséges fórumot igénybe veszünk, ha kell, polgári bíróságra is elmegyünk. Sőt felvállaljuk a kizárás lehetőségét is! Nem tudunk felelősséget vállalni idegenbeli csarnokban történtekért, bevitt tárgyakért, eszközökért, csak ha tudjuk, kik kaptak név szerint jegyet" - nyilatkozta a távirati irodának Maglódi.

Mindketten kitértek rá: az eset ismét rávilágított arra, hogy kiemelt kockázatú mérkőzések biztosítására nincs vagy alig van pénz. Nem megoldott a nézők belépés előtti ellenőrzése, és szükség lenne a szurkolói zászlók, transzparansek szezon előtti kontrolljára, minősítésére is, hogy csak engedélyezett tárgyakat lehessen bevinni a csarnokokba.A találkozót 35-29-re nyerte a DVSC.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását