2024. április 29. - Péter

Egyre több a kamion

A schengeni határnyitást követően, főleg 2008 tavaszától a kamionforgalom jelentősen megnövekedett az Őrségben, többségében a szlovén teherautók közlekednek nagy számban az egykori bajánsenyei nemzetközi határátkelőhely felé - írta csütörtöki számában a V
2008. szeptember 18. csütörtök 10:23 - Hírextra
Az utóbbi néhány hónapban megháromszorozódott a Bajánsenyén áthaladó kamionforgalom, az őrségi emberek pedig féltik a nyugalmukat. A közút munkatársai várhatóan két héten belül súlykorlátozó táblákat helyeznek ki a település határában.

A teherautók korábban ennek az útszakasznak a használata nélkül is átjutottak Szlovéniába, most azonban a nemzeti parkon keresztül rövidítenek.

Györke Gyula, Bajánsenye polgármestere a lapnak nyilatkozva elmondta: a falu vezetése szerint a korlátozó táblák nem fogják megoldani a problémát, a tervezett nyolctonnás tengelykorlátozás szerintük nem állítja majd meg a kamionforgalmat.

Quaiser István, a megyei forgalomtechnikai és kezelői osztály vezetője elmondta: ma már szinte minden tehergépjármű GPS-el van felszerelve, így a legrövidebb útvonal választásakor sokszor a sofőrök nem veszik figyelembe a KRESZ-táblákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását