2024. április 28. - Valéria

Pár órát lesz ott Madonna

Valószínűleg csak néhány órát tölt Madonna a jövő héten az osztrák fővárosban, ahol szeptember 23-án koncertet ad a Duna-szigeten (Donauinsel).
2008. szeptember 18. csütörtök 13:00 - Hírextra
Az ötvenéves amerikai popsztár bécsi fellépése Sticky and Sweet turnéjába illeszkedik, közvetlenül előtte Párizsban szerepel.

Az osztrák sajtóban megjelentek olyan találgatások, amelyek szerint Madonna a várva várt koncertet - előtte még sosem lépett fel az alpesi országban - gazdag kulturális programmal kívánja összekötni, és azt tervezi, hogy felkeres több nagyhírű múzeumot.

A legújabb információ azonban az, hogy az énekesnő a schwechati repülőtérről egyenesen a szigetre hajt, és fellépése után egy-két órával már el is utazik. Állítólag a Hotel Imperialban fog arra a rövid időre "megszállni". A szálloda sajtószóvivője - biztonsági okokból - nem kívánt részleteket feltárni, azt azonban cáfolta, hogy a sztár miatt az Imperial előcsarnokát két napra lezárnák.

A szervezők szerint azért esett a választás a Duna-szigetre, mert ott kevesebb biztonsági korlátozással kell számolni, ugyanakkor nagyon jó a rálátás a színpadra, és az akusztika is kiválóan megoldható. Parkolási lehetőség nem lesz; akinek jegye van, jobban teszi, ha tömegközlekedési eszközökkel utazik a helyszínre. A Floridsdorf-híd lábánál elterülő, 26 500 négyzetméternyi parkrészt, amelyet az előadás számára kiszemeltek, némileg átépítik, a munkálatok már meg is kezdődtek.

Maga a színpad több mint száz méter széles lesz. Madonna 250 fős kísérőszemélyzettel érkezik, a házigazdák részéről további száz ember fog gondoskodni a zavartalan lebonyolításról. A tizenkétfős zenekart tizenhat táncos egészíti ki. A popsztár tervek szerint nyolc alkalommal vált majd ruhát, és az általa viselt Swarowski-kristályékszerek értéke meghaladja az 1,25 millió eurót.
Sajtóértesülések szerint az előadásra már ötvenezren vásároltak jegyet. Azok hivatalosan 99 euróba kerülnek, az eBay internetes aukciós oldalon legkevesebb 150-ért kínálják őket.

A Duna-szigetet a hetvenes években fejlesztették pihenő- és szabadidőközponttá, amikor elkészült az áradás esetén a vízfelesleg elvezetésére szolgáló új, 5 kilométeres csatorna. A sziget a bécsiek kedvenc pihenő- és szórakozóhelye. A hatalmas, parkos területet tucatnyi sétány szeli keresztbe-kasul, strandjait, gyalogosösvényeit és kerékpárútjait ezrek árasztják el hétvégeken. Számos bár, étterem és diszkó is működik rajta, nyaranta pedig szabadtéri koncerteket és zenei fesztiválokat is rendeznek a füves-fás földsávon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását