2024. április 29. - Péter

Kolompárt le akarják járatni?

Légből kapott vádakkal és gyanúsítgatásokkal, kitalált bűncselekményekkel próbálják politikailag és szakmailag ellehetetleníteni riválisai, hogy megfélemlítsék és eltántorítsák a szombati békemenet megtartásától és a szélsőségek elleni harcától. Ezzel mag
2008. szeptember 18. csütörtök 14:17 - Hírextra
Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese múlt szerdán közölte az MTI-vel, gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet több mint tízmillió forint állami támogatással nem tud elszámolni.

A roma vezető közölte: kölcsönösen perben állnak az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA), egy munkahelyteremtésre adott pályázati projekt végrehajtása és elszámolása miatt, de visszautasítja a valótlan vádakat.

Az atv.hu e hét szerdán azt írta: "szabálytalansági eljárást" folytat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az OCÖ-elnök szervezete, illetve partnerszervezetei által 2005-ben megnyert 255 millió forintos pályázati forrás sorsával kapcsolatban.

A Kolompár Orbán vezette Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet, a Cigányság Foglalkoztatásért Kht, valamint egy keceli és egy mélykúti cigány érdekképviseleti szervezet együttesen mintegy 255 millió forintot nyert az EUQAL programból 2005-ben, és a kiírás szerint hátrányos helyzetű, köztük roma munkanélküliek segítésére kellett az összeget fordítani.

A honlap megjegyzi, a szervezetek pénzfelhasználása kapcsán a hivatalból elvégzendő ellenőrzéseken túl egy szabálytalansági vizsgálatot is indított az NFÜ. Az atv.hu-nak a nyomozást felügyelő Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetőhelyettese az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott: "még meg nem indult nyomozással kapcsolatban nem tudok tájékoztatást adni".

Kolompár Orbán az MTI-nek csütörtökön úgy fogalmazott: összehangolt, lejárató akciósorozatot indítottak ellen politikai ellenfelei, hogy így akadályozzák meg a cigányságért, a szélsőjobboldal előre törekvése elleni harcában.

"Én már azon sem csodálkoznék, hogyha egyes médiumok szombatig azzal vádolnának meg, hogy azért van rossz idő, mert elloptam az égről a Napot" - mondta az OCÖ elnöke, hozzátéve, az elmúlt 18 év ilyen jellegű "pitiáner, lejárató akciói" már nem tudják a roma embereket eltántorítani, megfélemlíteni.

Kijelentette: sem szervezetében, sem pedig az OCÖ-n belül nem merült fel és nem került szóba, hogy lemondana. Megjegyezte, OCÖ-elnöksége alatt sokszor jelentették fel politikai riválisai, azonban "az eljárásokat a hatóság bűncselekmény hiányában rendre megszüntette".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását