2024. május 23. - Dezső

Az Egészségügyi Minisztérium közleménye

Az Országos Addiktológiai Intézet átalakítására az ésszerűbb működés érdekében volt szükség, s ez az átalakítás teljesen érintetlenül hagyta a gyógyító tevékenységet. A Kormány 2006 júniusában döntött arról, hogy a minisztériumoknak felül kell vizsgálniuk
2008. április 15. kedd 17:26 - Hírextra
Ezt a döntést az indokolta, hogy a költségvetési kiigazítás során az állam a saját működését is ésszerűsíteni akarta.

Az Országos Addiktológiai Intézet nem folytatott gyógyító tevékenységet, az intézetben 8 munkatárs módszertani munkát végzett. A gyógyító tevékenységet a támaszgondozók, mint önálló járóbeteg szakrendelők végzik. Ez utóbbi a jövőben sem változik. Az átalakítás mindössze annyit jelent, hogy az addiktológiai módszertani feladatok végzését, hasonlóan a többi szakmához, más intézmény, az Országos Tisztiorvosi Hivatal látja el, miközben a gyógyító tevékenység ellátása biztosított marad.

A gondozóintézetek finanszírozásának változása 2007. áprilisában történt meg, s ennek nincsen köze az Országos Addiktológiai Intézet átalakításához.


2008. április 15. EüM Sajtóiroda
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását