2024. április 18. - Andrea, Ilma

Elcsúszott a viadukt

Elcsúszott egy méternyit oldalra egy kétsávos híd pályatestje a helyre tolás közben a Veszprém melletti Márkó községet elkerülő gyorsforgalmi út völgyhídjának építésénél - közölte Skoumal Gergely, főépítésvezető csütörtökön az MTI-vel.
2008. szeptember 18. csütörtök 17:26 - Hírextra
Személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a napokban elvégzett műveletnél elsősorban a híd betolásához használt, s a hídhoz rögzített segédhíd deformálódott el, ám szerencsére nem csúszott le az első oszlopról.
A 20 méternyire betolt és megcsúszott hídkonzolt alátámasztották, majd visszaemelik a helyére és a sérüléseket kijavítják - mondta a kivitelezést végző cég, a Bilfinger Berger Hungária Kft. képviselője.

Hozzátette: a hídszakasz sérülései "nem számottevőek", s lényeges, hogy megmaradt a beton pályalemez eredeti alakja, s az acélszerkezet is "épségben úszta meg a nem várt eseményt". A merevítések deformálódtak néhány helyen - mondta a főépítésvezető, megjegyezve: a kárt szakemberek vizsgálják.

Márkónál a 8-as főút új szakaszát építik - a négysávos új út elkerüli a falut -, s az ottani völgyön átívelően egy 276 méter hosszú viaduktot kell építeni. A 3,8 kilométeres elkerülő út építése - a völgyhíddal együtt - mintegy ötmilliárd forintba kerül, az útszakasz átadásának határideje ez év december vége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását