2024. április 29. - Péter

Kövér összeesküvéselmélete

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy a titkosszolgálatok közreműködtek a Teve utcai székház elleni támadásban - a politikus erről az InfoRádió csütörtök esti műsorában beszélt.
2007. február 16. péntek 08:10 - Hírextra
"Ezelőtt néhány évvel még elképzelhetetlennek tartottam volna, ma már azonban sajnálatos módon teljesen elképzelhetőnek tartom, ugyanis sokadik esetnek voltunk a szemtanúi, amikor a kormánypártok - elsősorban az MSZP - nyilvánvalóan politikai eszközként használta a nemzetbiztonsági szolgálatokat" - válaszolta Kövér László arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a nemzetbiztonságiak, illetve a titkosszolgálat valamilyen módon közreműködött a történtekben.

Kövér László úgy folytatta: "Ha ehhez még hozzáveszem a magán-titkosszolgálatokat, amelyek szintén az MSZP-hez közeli gazdasági érdekkörbe sorolhatók, akkor azt gondolom, egy kétségbeesett politikus, mint amilyen Gyurcsány Ferenc, akinek szűk a mozgástere, fogy a levegője, egy kétségbeesett kormánykoalíció, az sajnos október 23-a után egészen nyilvánvalóan mondható ez, bármilyen lépésre képes".

Mint mondta, feltűnő az időbeli összefüggés a Teve utcai események és Szilvásy György kancelláriaminiszter terrorfenyegetésről szóló bejelentése között. "Miután a korábbi terrorfenyegetéssel való riogatás mind üres fenyegetőzésnek, sőt kommunikációs blöffnek bizonyult Szilvásy miniszter úr részéről, ezért aztán érthetőek azok a népi humorból fakadó megjegyzések, amelyek szerint a rendőrségnek először Szilvásy György alibijét kellene arra az éjszakára ellenőrizni" - mondta.

Kövér László szerint provokációról, figyelemfelkeltésről van szó, de mindenképpen mérföldkőnek számít az eset, mert először került elő éles lőfegyver. A Fidesz választmányának elnöke a párt májusi tisztújító kongresszusáról szólva elmondta: nem lát olyan személyi ambíciókat, amelyek miatt alapvetően átrendeződne a Fidesz vezetése. Az alelnöki posztokon lesz némi rivalizálás, mert a jelenlegi alelnökök és Kósa Lajos Debrecen polgármestere is várhatóan indul, így öten pályáznak majd négy helyre - tette hozzá.

Véleménye szerint a Fidesz politikai stratégiája sem változik, mert nem is tud sokat változni: ennek alapeleme, hogy Gyurcsány Ferenc nemkívánatos személy, a kormánykoalíció pedig cinkosságot vállalt vele. Hangsúlyozta: az emberek akarata nélkül a Fidesz nem képes arra, hogy a kormányt távozásra késztesse. Ugyanakkor hozzátette: "Hogyha úgy gondolja a magyar társadalom, hogy van még három elvesztegetnivaló éve, és kivárja, amíg a következő választás rendes időben elérkezik, akkor mi ezt tudomásul fogjuk venni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását