2024. április 28. - Valéria

Nyilvános elhatárolódást vár a Fidesz

A Fidesz továbbra is azt várja Gyurcsány Ferenctől, az MSZP elnökétől, hogy nyilvánosan határolódjon el két szocialista politikus, Nyakó István szóvivő és Ujhelyi István alelnök Erdélyben tett kijelentéseitől; erről az ellenzéki párt helyettes szóvivője b
2008. szeptember 17. szerda 16:49 - Hírextra
Azt várjuk, hogy Gyurcsány Ferenc határolódjon el Nyakó és Ujhelyi szavaitól és távolítsa el őket a szocialista pártból - mondta Cser-Palkovics András. Egy nappal korábban párt- és frakciótársa, Balsai István hasonló felszólítást tett.

Cser-Palkovics András közölte: Gyurcsány Ferencnek haladéktalanul választ kell adnia arra, hogy az MSZP hivatalos álláspontja-e, amit a két politikus Erdélyben mondott, vagyis "minden szavazat számít, az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki".

Arra is választ kell adnia az MSZP elnökének - mondta -, hogy pártja valóban úgy akarja-e szavazásra bírni az embereket, hogy "ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni" - idézte a helyettes pártszóvivő a Magyar Nemzet keddi számában megjelent kijelentéseket.

Mint elhangzott, ha Gyurcsány Ferenc szó nélkül hagyja a történteket, azzal beismeri, hogy ezek az MSZP kampánytechnikái.

Demokratikus párt nem tűrhet meg soraiban olyan tagokat, akik ilyen technikákat alkalmaznak. Az ilyen nyilatkozatot tevő politikusoknak távozniuk kell a közéletből - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Szerinte a Nyakó István és Ujhelyi István által Erdélyben elmondottak lebuktatták saját pártjukat, és bebizonyosodott, hogy újra hazugságra, démonizálásra, megfélemlítésre fogják alapozni kampányukat, "hasonlóan, mint tették ezt korábban".

Az MTI kérdésére a Fidesz helyettes szóvivője visszautasította Nyakó István keddi reagálását, amelyben a szocialista szóvivő azt mondta, a Fidesz exportálta a hazai belpolitikát Erdélybe, és "helyi leányvállalatán" keresztül tönkretette a romániai magyarság egységes képviseletét.
A Magyar Nemzet keddi számában számolt be arról, hogy Nyakó István, az MSZP szóvivője kampánystratégiákról tartott a múlt héten előadást a romániai Nagyváradon és többek között a szavazatok megszerzésének módszereiről és az ellenségkeresés kommunikációs szerepéről beszélt múlt héten a Magyar Ifjúsági Értekezlet akadémiáján. A lap arról is írt, hogy Ujhelyi István, az MSZP alelnöke a többesélyes magyarországi politikai helyzetről tartott előadást ugyanezen a rendezvényen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását