2024. május 12. - Pongrác

Megújulhat a város

Szombathely városközpontjának kulturális és üzleti célú megújítása kezdődhet meg abból a pályázati támogatásból, amelynek odaítéléséről szerdán döntött a kormány - közölte sajtótájékoztatóján Ipkovich György, a város szocialista polgármestere.
2008. szeptember 17. szerda 19:15 - Hírextra
A kormány a rendelkezésre álló 11 milliárd forintos keretből hat megyei jogú város, köztük Szombathely városrehabilitációs elképzeléseit támogatta.

Szombathelyen a 900 millió forintos támogatással 1,6 milliárd forint értékű projekt valósulhat meg, a program keretében díszburkolatot kap - a már felújított főtérrel harmonizálva - több belvárosi utca, megújul a köztéri növényzet, új kerékpártárolókat és utcabútorokat helyeznek ki.

A polgármesteri hivatallal szomszédos, műemléki védettségű házban új irodákat alakítanak ki, itt újdonságként helyet kap egy lakossági tájékoztató központ is, ahol az érdeklődők megtekinthetik a város és térsége fejlesztési terveit, megfogalmazhatják ezzel kapcsolatos véleményüket.
Megújulnak a város "bankutcájaként" emlegetett Kőszegi utca XIX. századi utcaképet őrző kis műemlék házai és üzletei, valamint velük szemben a külsőleg leromlott állagú Savaria Art mozi épülete, mint ahogy a szomszédos árkádok és az azok alatti üzletek is.

A parkolási gondok enyhítésére új parkolóhelyeket alakítanak ki, s a fejlesztéseknek köszönhetően nem csak a mozgássérültek, hanem a vakok és gyengén látók közlekedését is meg szeretnék könnyíteni a belvárosban.

A polgármester tájékoztatása szerint a projekt finanszírozásához szükséges önerőt a város száz százalékos tulajdonában lévő SZOVA Zrt. és az önkormányzat költségvetéséből együttesen teremtik elő, de a fejlesztésbe szeretnék bevonni a helyi vállalkozói tőkét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását