2024. május 4. - Mónika, Flórián

Négy ország rendőrei közös ellenőrzésen

Nemzetközi közúti ellenőrzési akciót tartottak csütörtökön Csongrád megyében magyar, szerb, román és német rendőrök, illetve a közlekedésrendészeti hatóságok, a katasztrófavédelem, valamint a vám-és pénzügyőrség; elsősorban a tehergépjárművek műszaki álla
2008. szeptember 18. csütörtök 18:43 - Hírextra
A délelőtt tíz órától délután két óráig tartó ellenőrzés során mintegy háromszáz járművet vizsgáltak meg és több mint kétszázötven tachográf (menetíró) korongot ellenőriztek - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Az ellenőrzések során nyolc szabálysértési eljárást indítottak, lejárt vezetői engedély, illetve apróbb műszaki problémák miatt. Emellett egy büntetőfeljelentést is kezdeményeztek, egy hamis rendszámmal közlekedő teherautó sofőrjével szemben.

A nemzetközi közúti ellenőrzési akcióban, a magyar rendőrök mellett, Romániából a Temes megyei, Szerbiából pedig a szabadkai és kikindai rendőrök vettek részt, illetve az International Police Association (IPA) keretében Szegeden vendégeskedő német rendőrök is jelen voltak megfigyelőként. Így a magyar egység tizenként külföldi rendőrrel egészült ki és a megye hét pontján, s így több mint ötvenen ellenőrizték a járműveket.

Radics Róbert elmondta, hetven ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki és hét túlsúlyos járművet is találtak, ezek tulajdonosai egyenként háromszázezer forintos bírságra számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását