2024. április 27. - Zita

Ausztrália a legvonzóbb

A magyarok többsége Ausztráliát találja a legvonzóbb Európán kívüli úticélnak, sokaknak első tengerentúli útja azonban New Yorkba vezetett - derült ki British Airways interneten végzett kutatásából.
2008. szeptember 17. szerda 15:45 - Hírextra
A tengerentúli utazás már nem elérhetetlen álom a magyaroknak, sőt egyre többen engedhetik meg maguknak. Ezt támasztják alá a British Airways legfrissebb adatai is, amelyek szerint az április és augusztus közötti időszakban az előző év azonos időszakához képest 1,3 százalékkal többen utaztak a légitársaság tengerentúli járataival Londonon keresztül Magyarországról.

A brit légitársaság 1500 internetező bevonásával készített magyarországi felmérésének résztvevői közül a legtöbben (11 százalék) Európán kívül New Yorkban jártak. De ha lehetőségük lenne rá, legszívesebben Ausztráliába (54 százalék), Mexikóba valamint a Karibi-térségbe utaznának (36-36 százalék). Emellett Hawaii, Japán, Új-Zéland és Brazília is előkelő helyen szerepel a népszerűségi listán.

A kiválasztási szempontok között az érintetlen természeti környezet, a gyönyörű tengerpartok és a városnézési lehetőségek jelentik a legfőbb vonzerőt - tudatta a légitársaság.
Akárhová is utazzanak a magyar turisták, a brit légitársaság járataira történő átszálláskor már biztosan Európa legmodernebb repülőterét, a londoni Heathrow légikikötő T5 terminálját használják majd. A március óta üzemelő terminálra fokozatosan költöznek át a British Airways járatai, így szeptember 17-én további 29 közel-keleti, afrikai és amerikai járat tette át székhelyét - többek között a Torontóba, Washingtonba, Dallasba, Chicagóba, Mexikóvárosba, Mauritiusra, Buenos Airesbe, Rio de Janeiróba és a Kajmán-szigetekre induló járatok.

A költözés utolsó fázisa a tervek szerint október 22-én zajlik le, ezután a légitársaság mintegy 510 (360 európai és 150 tengerentúli) járata a T5-ről indul illetve oda érkezik.
Jelenleg naponta 480 repülőgép (360 európai és 120 tengerentúli) száll fel és le a terminálon, ahol a márciusi nyitás óta mintegy nyolc és fél millió utas fordult meg és több mint 65 ezer járat indult illetve érkezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását