2024. április 29. - Péter

Utaznak a teniszezők

A magyar női és a férfi teniszválogatott is a sikeres szereplés reményében utazik az U16-os csapat-világbajnokságra, ahol mellettük csupán az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Tajvan és a hazaiak tudnak mindkét nemben csapatot indítani.
2008. szeptember 17. szerda 15:40 - Hírextra
A vb-részvételt az augusztusi Európa-bajnokságon elért dobogós helyezésekkel érték el a fiatalok: a fiúk ezüst-, a lányok pedig bronzérmet szereztek a kontinensviadalon - hangzott el a budapesti sajtótájékoztatón.

Hornok Miklós, a lánycsapat edzője - szerencsés sorsolás esetén - az elődöntőbe várja tanítványait, míg Pap Sándor, a fiúk trénere elégedett lenne az 5-8. hely megszerzésével.
"Azt szeretnénk elérni, ha később sem szélednének szét és egyben, együtt tudnánk tartani ezt a nagyon tehetséges társaságot" - fűzte hozzá Hornok Miklós.

A lányoknál Susányi Zsófia, Babos Tímea és Mikó Zsófia, míg a fiúknál Fucsovics Márton, Zsiga Máté, valamint Szendrői László képviseli a magyar színeket a kétszer 16 csapatos vb-n, amelyen négy-négy csoportelső küzd majd a döntőbe jutásért.

A sajtótájékoztatón Patay László, a szövetség elnöke köszöntötte, a 90. születésnapját ünneplő sokszoros magyar bajnok Jusits Ilonkát, aki még 84. évesen is szép sikereket aratott a szeniorok között és csak néhány esztendeje akasztotta végleg(?) szögre a raketteket..

"A negyvenes évek elején óriási meglepetésre" - mesélte többek között az idős hölgy - sikerült kétszer is legyőznöm az olaszok legjobb játékosát, Tonellit. Ezért aztán meghívtak Itáliába, ahol megérkezésemkor személyesen Mussolini fia fogadott."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását