2024. május 17. - Paszkál

Az MSZP kiáll a BKV vezetősége mellett

Nem értenek egyet a BKV igazgatósági és felügyelőbizottsági (fb) tagjainak visszahívásával a fővárosi szocialisták.
2009. augusztus 18. kedd 11:13 - HírExtra
Az MSZP fővárosi frakcióvezetője elmondta, hogy gyakorlatilag érdemi előrelépés nélkül zárult a BKV végkielégítési ügye kapcsán megtartott MSZP-SZDSZ koalíciós egyeztetés. Kifejtette, hogy az igazgatóság és az fb tagjainak visszahívását azért utasítják el, mivel ismereteik szerint egyik testület sem tárgyalt még soha a vezetők munkaszerződéséről, illetve még egyetlen vezérigazgató sem terjesztett ilyet elő. Nem látják helyesnek azt sem, hogy minden vizsgálat nélkül mondják ki ez ügyben az igazgatóság és az fb felelősségét, miközben nem vizsgálják a cégvezetés, a menedzsment felelősségét.

Steiner Pál leszögezte: abban egyetértettek a koalíciós egyeztetésben, hogy augusztus 31-éig le kell zárni az ez ügyben zajló vizsgálatokat, megnyugtató belső szabályozást kell kialakítani, és szükség esetén érvényesíteni kell a személyi felelősséget. Addig azonban semmilyen személyi változás ne történjen - jegyezte meg.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a főpolgármester saját hatáskörében, a koalíciós szerződés módosítása nélkül is intézkedhet arról, hogy a BKV-val összefüggő minden városvezetői feladat Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettestől Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyetteshez kerüljön át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását