2024. május 4. - Mónika, Flórián

Versenyigazgató lett

A gerelyhajításban háromszoros olimpiai bajnok Jan Zeleznyt nevezték ki a február 26-án esedékes prágai fedettpályás atlétikai viadal versenyigazgatójává.
2008. szeptember 16. kedd 07:25 - Hírextra
"Ha az esemény sikeres lesz, a cseh szövetség elkezdhet álmodozni fedettpályás Európa- vagy világbajnokság megrendezéséről - nyilatkozott a 2006-ban visszavonult, 42 éves kiválóság. - Valahol el kell kezdeni. Ez lesz az első állomás."

Zelezny szerint biztos indulónak számít a pekingi olimpia 100 és 110 gátas bajnoka, az amerikai Dawn Harper és a kubai Dayron Robles, illetve előrehaladott tárgyalások folynak a női rúdugrás elsőszámú sztárjával, a világcsúcstartó, pekingi aranyérmes orosz Jelena Iszinbajevával, a horvátok magasugró klasszisával, Blanka Vlasiccal, továbbá az idei Golden League-győztes, ötkarikás első kenyai Pamela Jelimóval (800 m).

Zelezny három olimpiai bajnoki címe (1992, 1996, 2000) mellé három világbajnoki győzelmet gyűjtött be (1993, 1995, 2000), továbbá ötször döntött világcsúcsot, amelyet 98,48 méterrel jelenleg is ő tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását