2024. március 28. - Gedeon, Johanna

ösztöndíj 300 hallgatónak

Tíz hónapon át egyénenként havi 20 ezer forintos ösztöndíjat folyósít az idei tanévben a Demján Sándor Alapítvány a Miskolci Egyetem 300 műszaki hallgatójának. Az összességében 60 millió forintnyi támogatásról kedden írták alá a szerződést a Miskolci Egye
2008. szeptember 16. kedd 19:26 - Hírextra
A Demján Sándor Alapítvány számos karitatív tevékenységet végez, többek között három és fél évvel ezelőtt döntötték el, hogy az ország műszaki, természettudományi és orvosi karainak rászoruló hallgatóit szociális támogatással segítik - mondta Szűcs István, a campus tanulmányi rektorhelyettese az MTI-nek.

Hozzátette: a Miskolci Egyetem mellett az országban további hét felsőoktatási intézmény diákjai részesülnek ösztöndíjban. A borsodi megyeszékhely felsőoktatási intézményében is ez a harmadik alkalom, hogy ekkora nagyságú támogatási összeget kaphatnak a tanulók.

Két évvel ezelőtt még csak 200 hallgató részesült ilyen ösztöndíjban, tavaly - az idei évhez hasonlóan - már 300 hallgató kapott támogatást 60 millió forintos összértékben.

Az ösztöndíj pályázati úton nyerhető el. Miskolcon egyébként ehhez kidolgoztak egy speciális szoftvert, amely lehetővé teszi az elektronikus jelentkezést. A számítógép bonyolult pontrendszere rangsorolja a jelentkezőket, és segít a válogatásban.

2006 őszén 680 pályázó volt a 200 főnek kiírt ösztöndíjra, tavaly a 300 meghirdetett lehetőségre 700-an adták be jelentkezésüket. Idén szeptember 19-én indul a pályázati lehetőség a Demján Sándor Alapítvány ösztöndíjára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását