2024. március 28. - Gedeon, Johanna

FolkdanceNet

FolkdanceNet, magyarul NéptáncHáló címmel nagyszabású zenés-táncos programot rendeznek szeptember 19-én és 20-án Szolnokon, ahol két napon át Jász-Nagykun-Szolnok megye 17 táncegyüttese, valamint hét testvérmegyéjének néptáncos és hagyományőrző csoportjai
2008. szeptember 16. kedd 12:35 - Hírextra
Fejér Andor hozzátette: a kultúrák közötti párbeszéd európai évében megvalósuló kezdeményezést eredményes pályázat után anyagilag támogatta az Európai Bizottság.

Az elnök tájékoztatása szerint a Tisza-parti városba több száz hazai és több mint száz külföldi résztvevőt várnak, határainkon túlról az olaszországi Asti, az angliai Durham, a romániai Hargita és Máramaros, a franciaországi Dordogne és Somme megyékből valamint a lengyelországi Tarnów járásból érkeznek együttesek.

A rendezvény legfontosabb célja, hogy megteremtsék a testvérmegyék és -települések néptánccsoportjai és a működésüket segítő önkormányzatok közötti európai hálózati együttműködés kereteit. Erre egy új, bővíthető európai honlapot (www. folkdancenet.eu) készítettek, amely bemutatkozási lehetőséget biztosít a csatlakozó együtteseknek, testvérvárosoknak, testvérmegyéknek és fóruma lehet a lakosság közötti információcserének.

A tervek szerint szeptember 19-én, pénteken nyitányként az olasz zászlóforgató csoport mutatkozik be a szolnoki Hild téren, majd este Szolnok megyei együttesek lépnek színpadra az Aba-Novák Kulturális Központban. Szeptember 20-án, szombaton délután a Hild téren felállított szabadtéri színpadon a vendég és hazai néptáncosok felváltva követik egymást produkcióikkal. Ezt követően este - ugyancsak az Aba-Novák Kulturális Központban - a gálaműsoron a táncosok közös koreográfiát is összeállítanak jellegzetes európai néptánc elemekből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását