2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Csökkenteni kell a digitális szakadékot

A parlamenti pártok egyetértenek abban, hogy szükség van a Magyarországon kialakult digitális szakadék csökkentésére, e téren az esélyegyenlőség megvalósítására, ezért az Országgyűlésben eseti bizottságot kell létrehozni; a képviselők erről az E-befogadás
2008. szeptember 16. kedd 06:10 - Hírextra
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakán ötpárti egyetértéssel benyújtott országgyűlési határozati javaslat célja egy olyan bizottság létrehozása, ami elősegíti az e-befogadás terjedését, a digitális szakadék csökkentését, a digitális esélyegyenlőség megvalósulását.

Indoklásként akkor elhangzott: az európai emberek több mint fele az internet rendszeres használója, ezen belül 80 százalékuk rendelkezik szélessávú internet-kapcsolattal, és a közszolgáltatások 60 százaléka teljes mértékben hozzáférhető az interneten. Ugyanakkor a magyar társadalom az informatikai tudás megszerzésében, az ebben rejlő, az egyének számára is hasznosuló értékek elérésében, valamint a megszerzett tudás hasznosításában elmaradt más európai országoktól.

A hétfői vitában Pettkó András (MDF) emlékeztetett arra, hogy eseti bizottság felállítására tettek javaslatot, ám az még mindig nem állt fel. Közölte: fontos lenne, hogy mielőbb, ha lehet, még a jövő héten fogadják el ezt az országgyűlési határozati javaslatot.

Márfai Péter (MSZP) azt javasolta, hogy a határozati javaslatot a jelenlegi formájában fogadják el.
Nyitrai Zsolt (Fidesz) úgy vélte, ha ügyesebbek az érintett politikusok, akkor már az eseti bizottság ülésein ülhetnének és végezhetnék munkájukat. Mint elhangzott, a Fidesznek két dolog fontos: az egyik az eseti bizottság munkájának elindítása, a másik pedig a határozati javaslat végrehajtása.
Molnár Béla (KDNP) arról beszélt, hogy hónapok óta körvonalazódik az ötpárti megegyezés ebben az ügyben. Az eseti bizottságra kitérve azt mondta, ha csak üléseznek és közleményeket adnak ki, az nem viszi előbbre az ügyet. A társadalom minden részét elérő, a társadalom minden részében pozitív változásokat elérő munkára van szükség - hangsúlyozta.

Az elnöklő Harrach Péter lezárta az általános vitát, a részletes vitára a következő ülésen kerül sor.
Napirend utáni felszólalásra senki nem jelentkezett, így Harrach Péter lezárta a hétfői ülésnapot.
Az Országgyűlés kedden kilenc órakor folytatja munkáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását