2024. május 21. - Konstantin

KDNP: igen

A KDNP frakciója erkölcsi okokból megszavazza a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es indítványt - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 15. hétfő 13:18 - Hírextra
A KDNP azért erkölcsi okokból szavazza meg az indítványt, mert az ellenzéki képviselő véleménye szerint elég "illuzórikus" abban bízni, hogy az Országgyűlés most feloszlatja önmagát.
Semjén Zsolt hozzátette: pártja szerint nem lehet taktikai kérdéssé silányítani az ország legalapvetőbb problémájára választ adó kérdést.

Kiemelte azt is: Navracsics Tiborral benyújtanak a Házhoz egy javaslatot, hogy az adótörvényekkel egy időben, előreláthatólag október 31-én, újra szavazzon az Országgyűlés saját maga feloszlatásáról. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője ugyanerről az indítványról beszélt hétfői sajtótájékoztatóján; ő azt emelte ki, hogy az Országgyűlés november 15-ével oszlassa fel magát.

A fideszes frakcióvezető indoklása szerint a hatályos törvények alapján az adótörvényeknek legkésőbb november 15-ig kell megjelenniük a Magyar Közlönyben, vagyis ha eddig az időpontig az ország nem rendelkezik elfogadott, kihirdetett, radikális adócsökkentést tartalmazó adótörvénnyel, akkor nincs biztosítva a költségvetés bevételi oldala, és felmerül a kormányozhatatlanság veszélye.

Semjén Zsolt hozzátette: nagy a politikai eshetősége annak, hogy az Országgyűlés nem tud adótörvényeket elfogadni, ha nincs adótörvény, nincs költségvetés, ha pedig nincs költségvetés, akkor csak az előrehozott választás jelentheti a megoldást.

Véleménye szerint nyilvánvaló, hogy nemcsak társadalmi támogatottsága nincs a kormánynak, de parlamenti többsége is "illuzórikus".

El lehet még húzni a kormány politikai agóniáját úgy, hogy megpróbálnak megvenni képviselőket - tette hozzá.

Semjén Zsolt hangsúlyozta azt is: Gyurcsány Ferenc Megegyezés című "opusza" irodalmi munkásságának része, ha ennél több lenne, akkor az Országgyűlésnek szavaznia kellene róla, és a miniszterelnök személyéről is - jelentette ki.

Az MDF kezdeményezte múlt szerdai hárompárti ellenzéki találkozó után a demokrata fórum bejelentette, hogy a politikai válság megoldását abban látja, ha a Ház szeptember 30-val kimondja önmaga feloszlását.

A frakciók támogatták a házszabálytól való eltérést, így az Országgyűlés hétfőn szavaz a Ház feloszlásáról szóló MDF-es indítványról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását