2024. május 18. - Erik, Alexandra

Dávid nekiment Almássynak

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint "minden jel" arra mutat, hogy a megfigyelési ügybe keveredett és az MDF elnökjelöltségétől szombaton visszalépett Almássy Kornél a "szürke politikai világ" részese. A pártelnök erről vasárnap beszélt a
2008. szeptember 15. hétfő 06:52 - Hírextra
A pártelnök, aki szombaton még elzárkózott a nyilatkozatoktól, vasárnap a hírműsornak kijelentette: "Eddig csak a szürke gazdaságot ismertük, ma mindannyiunk előtt látszik már, hogy van egy szürke politikai világ is".

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint Almássy Kornél ennek része volt-e, Dávid Ibolya kijelentette: "minden jel erre mutat".

Almássy Kornél szombaton a párt országos választmányi ülésén bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől. Arra kérte az országos választmány tagjait, illetve az őt támogatókat, hogy támogassák Dávid Ibolyát, mert egyetért a politikájával. Ezt követően a testület Almássy Kornélt támogató tizenkét tagja lemondott választmányi tagságáról - ismertette az ülésen történteket Hock Zoltán, a párt alelnöke. A választmányi ülésen Almássy bejelentése után az öt másik elnökjelöltből négy szintén visszalépett, így az országos választmány 66 szavazattal 17 ellenében Dávid Ibolyát jelölte az MDF elnökének.

Az alelnök a megfigyelési ügyről úgy nyilatkozott, hogy az nincs elfelejtve, Dávid Ibolya már megtette a bejelentést. Ebben az esetben az MDF-nek nincs további szerepe, azt részükről lezárták, a továbbiakban az ügy vizsgálata a rendőrség és az ügyészség feladata. Hozzátette, ha szükséges és indokolt, akkor a nyomozás lezárulta után újratárgyalják az esetet.

A szombati választmányi ülés után távozó Dávid Ibolya az épület előtt reá várakozó újságírók kérdései elől elzárkózott, azokra nem volt hajlandó válaszolni.

Almássy Kornél, az MDF elnökjelöltje pénteken sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a vele szemben állók

közvetítők útján megzsarolták, és arra akarták rávenni, lépjen vissza pártelnökjelöltségétől, lépjen ki az MDF-ből, és mondjon le parlamenti mandátumáról. "Mindezt azzal a nevetséges indokkal, hogy nyilvánosságra hoznak olyan terhelő adatokat, amelyek engem is belekevernek a most gyűrűző titkosszolgálati botrányba" - jelentette ki. Hangsúlyozta: a részletekről nem tud semmit, de semmi olyat nem tett, amit ne vállalhatna. Az MTI kérdésére válaszolva kiemelte: nem lép vissza az elnökjelöltségtől.

Ezt követően Dávid Ibolya, az MDF jelenlegi elnöke tartott sajtótájékoztatót, aki - a birtokába került hangfelvételre

hivatkozva - soron kívüli vizsgálatot kért a legfőbb ügyésztől és a Nemzeti Nyomozó Irodától amiatt, hogy Almássy Kornél érintett lehet egy, az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke a leiratot idézve közölte: egy vállalkozó egy III/III-as háttérrel is rendelkező vagyonvédelmi céget azzal bízott meg, hogy "azt szeretné, ha dolgoznának az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnének rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve (...), meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet, valami alelnök van benne".

Dávid Ibolya a sajtótájékoztatón azt mondta: az utóbbiként említett politikus Almássy Kornél. Dávid Ibolya a hanganyag

leiratából idézve kiemelte: T., a vállalkozó azt mondja, hogy S.-ék állnak a párton belüli váltás mögött, ezt ők pénzelik, és a váltásban A. van benne.

A pártelnök leszögezte, az S.-ként emlegetett személy egy volt kormányzati tag. A leirat szerint a beszélgetés T. J. és egy általa "elnök úrnak" nevezett személy között folyik. Szintén ebből derül ki, hogy a vagyonvédelmi cég második embere találkozik Almássy Kornéllal, azért, mert ő adja meg "konkrétan az információ lényegét, hogy mit is akarnak a vagyonvédelmi cégtől". Dávid Ibolya információja szerint ez a találkozó létre is jött.

Almássy Kornél erre úgy reagált: egyszer valóban találkozott az UD Zrt. vezetőjével, de nem Dávid Ibolya kapcsán, hanem azért, mert saját lakását akarta átvizsgáltatni a céggel. Mint mondta: az ügy pártja elnökválasztási kampányának eldurvulását jelzi, ami miatt jogi lépéseket fontolgat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását