2024. április 28. - Valéria

Fejlődik a KTI

Most első alkalommal változás és válság menedzser szakot is választhatnak az érdeklődők a Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézetében, erre és a többi oktatási formára október végéig lehet jelentkezni - közölte Gáspár Péter Pál főigazgató az MTI
2008. szeptember 14. vasárnap 11:42 - Hírextra
A változás és válság menedzser szakon olyan szakemberek szerezhetnek diplomát, akik a mind gyakrabban előforduló cégprofilváltásokat, cégösszevonásokat, fúziókat levezénylik - ismertette az új képzési formát a főigazgató.

Gáspár Péter Pál elmondta: az új tanévben 27 szakon indít szakirányú másoddiplomát nyújtó képzést az intézet. A keresztféléves oktatás februárban indul, a jelentkezéseket 2008.október 31-ig várják.

A diplomával rendelkező hallgatók választhatják a pénzügy, a marketing, a statisztika és vezetés-szervezés szakokat.

Szerveznek továbbá versenyszakértői, ingatlangazdálkodási és egészségügyi menedzserképzést, másoddiploma szerezhető pénzügyi revizorként, munkaerő-piaci elemzőként, vagy éppen védelemgazdasági szakértőként is.

Az esélyegyenlőségi szak szervezésekor abból indultak ki, hogy egyre több vállalatnál vezetői szinten foglalkoznak a hátrányos helyzetű munkavállalókkal, mozgássérültekkel, vagy éppen a területi egyenlőtlenségek miatt kialakult kedvezőtlen munkavállalási lehetőségekkel .

Gáspár Péter Pál újdonságként említette, hogy az intézet megalakítja a Társadalombiztositási Szakmai Klubbot, amely folyamatosan szinten tartó oktatást biztosit. Erre azért van szükség, mert a szabályozás évente 5-6-szor is megváltozik, s a cégek ilyen irányú szakmai munkája nehezen irányítható, követhető.

Az intézet immár 45 éve szervez közgazdasági szakirányú másoddiplomás képzéseket államilag elismert felsőfokú végzettségű szakembereknek, akiket egyetemi professzorok és az érintett területek gyakorlati és irányító intézményi munkatársai oktatnak.

A jellemzően négy féléves képzések 30-40 fős csoportokban indulnak, míg a gyakorlati oktatás 5-7 fővel folyik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását