2024. május 6. - Ivett, Frida

Adósság miatt lebontanak egy épületet?

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy száz aktivistája le akarta bontani egy cég épületét kedden Szegeden; ezt azzal indokolták, hogy a társaság 22 millió forinttal adósa maradt egy alvállalkozójának. A helyszínre érkező mintegy hatvan
2008. október 21. kedd 16:35 - Hírextra
A demonstrálókkal tárgyaló rendőri vezetők hangsúlyozták, hogy a tiltakozóknak sérelmeikért jogi úton kell elégtételt venniük, s kérték: követeléseik teljesítése érdekében válasszák a polgári peres utat, illetve tegyenek feljelentést.

A Körtöltés utcai ingatlan elé még kora délelőtt érkezett mintegy száz aktivista fejszékkel, csákányokkal és más szerszámokkal felszerelkezve. A demonstrálók felsorakoztak az épület előtt, amelynek kapujánál rendőrök álltak sorfalat.

Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke elmondta: Szűcs László Baranya megyei vállalkozó négy turisztikai létesítmény építőmesteri munkáit végezte el az év elején a Dráva-projekt keretében, ezért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át. Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti.

Szűcs László vállalkozó közölte, hogy próbálta jogi úton érvényesíteni követelését, a polgári per elindításához azonban nincs elegendő pénze, hiszen tartozásai miatt már lakóházuk elárverezése fenyegeti, miközben öt gyermekéről kell gondoskodnia.

A délelőtt folyamán a demonstráció hírére további rendőri erők érkeztek a helyszínre, így mintegy hatvan rendőr és száz aktivista állt az épület előtt. A demonstrálók a rendőrökkel beszélgetve egyenként igyekeznek meggyőzni őket igazukról. Később pajzsot és sisakot viselő rendőrök álltak az épület elé, a tüntetők erre válaszul kart karba öltve leültek az úttestre.

Nem sokkal dél előtt a rendőröket vezető Barta János alezredes közölte, hogy tudomásul veszik a demonstrációt, de felszólította az aktivistákat: tegyék le szerszámaikat és hagyják el az úttestet, hogy újraindíthassák a forgalmat. Hozzátette: ha a felszólításnak nem tesznek eleget, kénytelenek lesznek feloszlatni a tüntetést.

Ezután a rohamrendőrök elvonultak az épület elől, a tüntetők pedig a bicikliútra és a járdára álltak. Ezt követően a rendőrök többsége elhagyta a helyszínt, majd kora délután a tiltakozók is távoztak.
Ekkor Éliás Ádám azt közölte, hogy nem tettek le véglegesen bontási szándékukról, s vissza fognak térni. A rendőrökkel való összetűzést azonban mindenképpen el akarják kerülni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását