2024. április 27. - Zita

Német diplomáciai rosszallás

Hivatalos jogi megkeresés ugyan még nem érkezett a Jud Süss című náci propagandafilm magyarországi vetítései miatt, ám diplomáciai úton rosszallását már kifejezte a német állam - értesült a Népszava.
2008. szeptember 13. szombat 06:45 - Hírextra
A napilap szombati számában megjelent cikk szerint a német külügyminisztérium budapesti nagykövetségén keresztül tudatta a magyar kormánnyal: sérelmezik, hogy a filmet többször is hagyták levetíteni a jogokat birtokló német alapítvány engedélye nélkül.

A jogtulajdonos wiesbadeni Friedrich Wilhelm Murnau Alapítvány bejelentése alapján eljárás is indult a vetítések miatt a Wiesbadeni Állami Ügyészségen. A nyomozás szerzői jogok megsértése miatt folyik, a németek jogsegélykérelemmel eddig nem fordultak Magyarországhoz.

A zsidóellenes filmet először a Magyarok Házában, majd az újpesti katolikus plébánián kívánták bemutatni, ám miután mindkét helyszín fenntartója megtiltotta a vetítést, végül egy újlipótvárosi lakóház pincéjében láthatták a nézők a filmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását