2022. szeptember 26. - Jusztina

Jó minőségű strandok

A tisztiorvosi szolgálat idén nyáron 986 alkalommal ellenőrizte a strandok vízminőségét, és összesen 2,7 millió forint bírságot szabott ki, de fürdővíz eredetű járványt nem tapasztalt - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő pénteki tájékoztatóján.
2008. szeptember 12. péntek 14:37 - Hírextra
A kormány szerdai ülésén hallgatta meg az ÁNTSZ jelentését, amely szerint a hatóság 255 szakembere, 791 strandon, összesen 986 ellenőrzést végzett, 140 esetben volt szükség intézkedésre, ebből 35 esetben szabtak ki pénzbírságot, összesen 2,7 millió forint értékben - mondta a kormányszóvivő.

Budai Bernadett szerint több esetben a szakembereknek fel kellett függeszteni egy-egy medence üzemeltetését, valamint elsősorban a tiszai árvíz esetében volt példa arra, hogy átmeneti fürdési tilalmat rendeltek el.

Mint mondta, a jelentés szerint a több százezer vendég a strandok közel 1700 medencéjében és 232 kijelölt fürdőhelyen veszély nélkül fürdőzhetett a nyár folyamán, a fürdővíz eredetű járványt az idei szezonban az ÁNTSZ nem tapasztalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását