2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zöldebbek az új iPodok

Lényegesen kevesebb mérgező és környezetszennyező anyagot tartalmaznak az újgenerációs iPod médialejátszók, mint a korábbi szériák a Greenpeace szerint.
2008. szeptember 11. csütörtök 17:08 - Hírextra
A nemzetközi környezetvédő szervezet üdvözli, hogy az Apple kiiktatta a brómtartalmú gyulladáskésleltető szerek (BFR) és a PVC műanyagokat a készülékekből. "A Greenpeace gratulál az Apple-nek az új, jóval zöldebb iPod szériához" - áll a szervezet honlapján megjelent közleményben.
Az amerikai informatikai óriás szerdán mutatta be az iPod Nano negyedik generációját és az iPod Touch felfrissített változatát. A lejátszók borítása fémből és üvegből készült, míg a korábbiak borítása műanyag.

A Greenpeace számos alkalommal bírálta az Apple-t, amiért termékei súlyosan mérgező anyagokat tartalmaznak és nem biztosított a kidobott készülékek kezelése. "Reméljük, hogy ez csak a kezdet és az Apple karácsonyra valamennyi mérgező vegyi anyagot kivonja a gyártási folyamatból és kidolgoz egy globális hulladék-újrahasznosítási rendszert" - áll a közleményben.

Az iPod a legnépszerűbb digitális médialejátszó a világon. 2001-ben jelent meg és azóta már összesen több mint 160 millió darab kelt el a különféle változatokból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását