2024. május 2. - Zsigmond

Gusztos: A Fidesz képmutató, amorális és szégyenteljes szimbiózisban él egy antiszemita szubkultúrával

Gusztos Péter (SZDSZ) szerint a Fidesz szégyenteljes szimbiózisban él egy szélsőjobb oldali, antiszemita szubkultúrával, éppen ezért amorális, képmutató akciónak, műbalhénak tartja a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői felszólalását.
2007. március 6. kedd 12:23 - Hírextra
Navracsics Tibor azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy nevezze meg kit tart anitszemitának a Fideszből. Az SZDSZ országgyűlési képviselője szerint nem az a kérdés, hogy ki az antiszemita a legnagyobb ellenzéki pártban, hanem az, hogy mi a Fidesz politikája a hazai antiszemitákkal kapcsolatban.

Gusztos Péter napirend előtti felszólalásában többek között kritizálta a Fideszt azért, hogy kormányra kerülésükkor "gátlás nélkül" elfogadták a MIÉP támogatását, és mert tavaly az önkormányzati választáson a Fidesz számos helyen működött, és jelenleg is működik együtt a Jobbikkal. Gusztos Péter kritizálta a Fideszt azért is, mert nem szólaltak fel, amikor kormánypárti politikusok lógtak szimbolikus akasztófán egy Fidesz által szervezett tüntetésen, vagy amikor ugyancsak fideszes rendezvényen árpád-sávos zászlók alatt állva bekiabálók "lemengelézték" Molnár Lajos egészségügyi minisztert.

Gusztos Péter parlamenti felszólalásában kitért arra is, hogy meggyőződése az, hogy precízen és visszafogottan fogalmazott Gyurcsány Ferenc a The Times-nak adott interjújában, amikor azt állította, hogy a Fidesz érdekközösségben áll a hazai szélső jobboldali, antiszeminta erőkkel.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását