2024. május 14. - Bonifác

Az SZDSZ együttműködne a romákkal

Az SZDSZ hosszú távú együttműködést ajánlott roma civil szervezeteknek, azaz javaslataikat a liberális párt beépíti saját szociálpolitikai és a romák integrációját elősegítő törvényjavaslataiba - közölte a párt csütörtökön az MTI-vel, miután három politik
2008. szeptember 11. csütörtök 17:41 - Hírextra
Az SZDSZ azt is ajánlotta, hogy a szociálpolitikai és a romák integrációjával kapcsolatos, az Országgyűlés elé kerülő előterjesztésekben is kikéri ezen szervezetek a véleményét - derül ki a közleményből.

A tájékoztatás szerint a találkozón a szabad demokraták részéről Béki Gabriella, az SZDSZ ügyvivője, a szociálpolitikai kabinet elnöke, Mohácsi Viktória liberális európai parlamenti képviselő, az SZDSZ roma kabinetjének elnöke, valamint Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke vett részt.
A megbeszélésen az SZDSZ felhívta a figyelmet arra, hogy az előkészített szociálpolitikai változtatásoknak szegény- és cigányellenes következményei lesznek, ezért az ilyen elképzeléseket az SZDSZ a leghatározottabban elutasítja.

A szabad demokrata politikusok a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége, a Bahtale Rom Független Érdekvédelmi Cigány Szervezet, a Vállalkozók Érdekegyeztető Roma Országos Szervezete, a Budapesti Magyarországi Cigányok Fóruma, a Phralipe Független Cigány Szervezet, és a Reményi Ede Cigány Zenész Egyesület képviselőivel tárgyaltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását