2024. április 29. - Péter

Hazánkban fejlett a magánbiztonsági piac

Magyarországon fejlett a magánbiztonsági piac, ez példa értékű lehet más országok számára is - hangsúlyozta Gönczöl Katalin, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság által rendezett kétnapos nemz
2008. szeptember 11. csütörtök 16:20 - Hírextra
A Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság 2004 júliusában jött létre, célja, hogy biztosítsa a szektorban működő szervezetek hatékony és törvényes keretek közötti harmonikus együttműködését, érdekérvényesítését és az állami szervekkel a megfelelő kapcsolatok kialakítását.

Jelenleg a magyarországi magánbiztonsági piacon mintegy százezer alkalmazott dolgozik - mondta el az MTI kérdésére Lendvai Tamás, a Magánbiztonsági Szakszervezetek Szövetségének alelnöke.
Gönczöl Katalin előadásában hangsúlyozta, hogy a magyarországi magánbiztonsági szervezetek példás keretek között a törvények által meghatározott módon működnek.

Elmondta, hogy 2006-ban lépett hatályba Magyarországon legutóbb törvény, amely szabályozza ennek a szektornak a tevékenységét. Ez a személy-, vagyonőri és magánnyomozói tevékenység szabályait pontosítja, biztosítja azt, hogy a szakmában csak szakképzett és hatóságilag ellenőrzött szolgáltatók tevékenykedhessenek.

Kiemelte: ha jó a közbiztonság, ez vonzza a beruházókat, bővül a piac is.A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája együttműködésre szólítja fel a magánbiztonság szereplőit az államigazgatási szervekkel, a hatóságokkal, az önkormányzatokkal, a tudomány, a civil világ és az egyház képviselőivel - mondta az államtitkár.

A magánbiztonsági szervezetek kollektív szerződés szerint működnek, amely egyszerre szolgálja az egész magyar közbiztonságot és a piac biztonságos működését - hangsúlyozta Gönczöl Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását