2024. április 27. - Zita

Az összes szálat bezárjegyezik

Szálanként lepecsételt cigarettát lehet csak forgalmazni január elsejétől Szingapúrban - döntött az ázsiai városállam vámhatósága.
2008. szeptember 11. csütörtök 15:53 - Hírextra
A rendelkezés szerint 2009 elejétől dobozonként 60 ezer forintnak megfelelő bírságot kap, aki pecsét nélküli cigarettát szív. A külföldiek is, ha nincs papírjuk róla, hogy megfizették a cigaretta után járó vámot - írta csütörtöki számában a Straits Times című helyi lap.

A gyártók üdvözlik a vámhatóság döntését. A szingapúri dohánytermékpiac 27 százalékát ellenőrző BAT szóvivője szerint például egyáltalán nem drága vagy bonyolult rányomtatni a vámpecsétet a cigarettapapírra.

Szingapúrban átszámítva nagyjából 1450 forintba kerül egy doboz 20 szálas cigaretta. Idén január és július között 2,1 millió doboz cigarettát foglaltak le a vámosok és több mint háromezer személyt kaptak rajta, hogy csempészett dohányterméket árul. Az elmaradt vám- és adóbevételek meghaladják a másfél milliárd forintos nagyságrendet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását