2024. május 7. - Gizella

Teendők az évre

Arccal a gyerekek felé - írta internetes naplójában a következő időszak legfontosabb teendőit ismertetve Schmitt Pál, akit szombaton hatodik alkalommal választottak meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének.
2009. január 12. hétfő 12:44 - Hírextra
A 114 éves múltra visszatekintő szervezetet 1989 óta irányító Schmitt egyedüli jelölt volt a posztra, s a 151 tagból 125 támogatta. A régi-új MOB-elnök szerint az, hogy minden eddiginél többen pályáztak a különböző posztokra, valamint, hogy csaknem az összes tag részt vett a tisztújító közgyűlésen, azt bizonyítja, mindenki átérezte, a nehéz időkben van a legnagyobb szükség az összetartásra. Schmitt úgy véli, "a magyar sport száz sebből vérzik".

"A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban be kell látnunk, hogy az idei esztendő nem lesz a kibontakozás éve. Aligha számíthatunk a londoni sikerek alapjainak lerakására" - teszi hozzá.

Az új elnökséggel kapcsolatban megjegyezte, a vezetőség összetétele "végső soron mindenki számára kedvezően alakult, nagyszerű ötvözete ez az olimpikonoknak és a sportvezetőknek."

"S aligha létezik a világon még egy olyan olimpiai bizottság, amelynek vezetéséhez nyolc olimpiai bajnok tartozik. Így tizennégy olimpiai aranyérem jelenti az elnökség aranyfedezetét" - olvasható a mob.hu oldalon.

Schmitt egyedül azt hiányolja, hogy sportegyesületi képviselő nem került be az elnökségbe.
A legfontosabb tervek között elsőként azt emelte ki, hogy a MOB-nak szerepet kell játszania abban, minél több magyar fiatal sportoljon rendszeresen.

"Arccal a magyar gyerekek egészsége és jókedve felé" - írta a MOB-elnök, aki ugyancsak jelentős feladatnak tartja az edzők helyzetének javítását:

"...az edzők erkölcsi megbecsülése, az edzők képzése és továbbképzése, az edzők számára az anyagi biztonság, az edzői munka vonzóvá tétele, a munkakörülmények javítása, a külföldön dolgozó edzők hazahozatala megannyi nehéz feladat."

A MOB-elnök, aki a Fidesz európai parlamenti képviselője is, fontosnak tartja, hogy a politikát távol kell tartani a MOB-tól, amennyire lehet.

"Nos talán ez lesz a legnehezebb feladatom, de igyekszem jó példával elől járni, arra törekedni, hogy a nagybetűkkel írt POLITIKA ne kerüljön az elnökség asztalára, a tárgyalásokon ne legyen jelen."

Schmitt magáról úgy fogalmazott, minden bizonnyal a következő ciklusban is folytatja képviselői munkáját az Európai Parlamentben.

"Nem panaszképpen mondom, de az elmúlt esztendőben több mint száz alkalommal tettem meg a Budapest-Brüsszel vagy Budapest-Strasbourg relációkat. Ez nemcsak időigényes, hanem fizikailag, idegileg is igénybe veszi az embert. Ráadásul péntek, szombat, vasárnap számomra soha nem jelent pihenést, kikapcsolódást, hiszen ekkor igyekszem ellátni társadalmi munkában elvállalt MOB elnöki teendőimet."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását