2024. április 28. - Valéria

Újra lesz orvoslátogatói díj

Nem vonják vissza a gyógyszercégek 12 százalékos forgalmi adóját, sőt, az Alkotmánybíróság által júniusban megsemmisített, évi 5 millió forintos orvoslátogatói díj visszaállítását kezdeményezi a szaktárca - nyilatkozta az egészségügyi miniszter a Világgaz
2008. szeptember 10. szerda 07:16 - Hírextra
A gazdasági napilap szerdai számában megjelent cikk szerint az egészségbiztosítási alap idei gyógyszerköltségvetésében 35 milliárdos cégbefizetéssel számoltak a törvényhozók, ebből összesen 8-10 milliárd az orvoslátogatók után fizetendő díj összege.

Székely Tamás szakminiszter szerint az Alkotmánybíróság nem a díj kivetését tartotta alkotmányellenesnek, hanem azt mondta ki: arra az időszakra nem lehet díjat fizettetni, amikor nem dolgozik az orvoslátogató. A bírák úgy vélik, hogy a jogalkotók így ténylegesen meg nem szerzett jövedelmet is megadóztattak, s ez sérti az alaptörvényt.

A miniszter szándéka azonban csak a gyógyszertörvény módosításával válhat valóra, ám kérdés, a jelenlegi politikai hangulat kedvez-e az elgondolásnak - ismerteti a Világgazdaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását