2024. április 29. - Péter

Lesz kongresszus, de az időpont még kérdéses

Az MSZP országos elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy a liberálisokkal való tárgyalásokat követően annak eredményeiről rendkívüli kongresszus foglaljon állást, ám ennek időpontját később határozzák meg - közölte Nyakó István, a párt szóvivője az ország
2008. szeptember 10. szerda 06:40 - Hírextra
A szóvivő ismertetése szerint a kongresszus időpontja szeptember 27-e és október 11-e között lehet, de ha az SZDSZ-szel megszakadnak a tárgyalások, akkor azonnal összehívják.

Az MSZP elnöksége megerősítette, hogy a parlamenti frakcióval együtt támogatja a Megegyezés programját, és annak végrehajtásában a kormányt és a miniszterelnököt - jelentette ki Nyakó István.
Az elnökség leszögezte azt is, hogy a programhoz társadalmi támogatottságot, parlamenti többséget szeretne, ezért arra adott mandátumot a párt tárgyalódelegációjának, hogy a liberálisokkal együtt közösen vállalható programról és az együttműködés formájáról tárgyaljanak.

A csütörtöki találkozón Gyurcsány Ferenc vezeti a szocialista delegációt, amelynek tagja lesz Kiss Péter, Juhász Ferenc, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre.

Nyakó István kérdésre válaszolva elmondta: a kongresszus a miniszterelnök három javaslatáról tárgyal, de az SZDSZ-szel való egyeztetések után a három pont változhat is.

A három alternatíva egyike szerint az MSZP - egyetértve a Fidesszel - támogatja a parlament feloszlatását és az előrehozott választások kiírását. A másik lehetőség, hogy a szocialisták elfogadják Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének ultimátumát és a jelenlegi helyére új kormányt állítanának.

A harmadik alternatíva, hogy az MSZP a jelenlegi kabinetet támogatva megkísérel társadalmi és parlamenti többséget szerezni a Megegyezés programjához és végrehajtja azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását