2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyanúsított lett a cigány önkormányzat elnöke

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjét - értesült a Magyar Nemzet.
2008. szeptember 10. szerda 06:45 - Hírextra
A napilap szerdai számának címoldalán kezdődő cikk szerint Kolompár Orbán a vám és pénzügyőrség gyanúja szerint 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre szánt állami támogatást "lovasított meg".

A lap úgy tudja, hogy jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt hallgatta ki gyanúsítottként Kolompár Orbánt, feleségét és egyik rokonát a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala.
Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyészhelyettes a lapnak megerősítette: K. Orbánt július 1-én hallgatták ki gyanúsítottként.

Az OCÖ elnöke által irányított kiskunmajsai illetőségű Roma Kisebbségi Érdekképviseleti Szervezet nem tud elszámolni több mint 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre felvett állami támogatással. A szervezet működése az Országos Foglalkoztatási Alapnak (OFA) szúrt szemet még tavaly, és ezért feljelentést tett a hatóságoknál. A nyomozó hivatal tavaly augusztusban rendelte el a nyomozást, amely sokáig ismeretlen tettes ellen folyt.

Kolompár Orbán a lapnak azt mondta: meggyanúsításáról az eljárás végéig nem nyilatkozik. Arra a kérdésre, felvetődött-e, hogy lemondjon elnöki posztjáról a történtek miatt, úgy válaszolt: természetesen nem, mivel az OFA-val kölcsönösen perelik egymást és várják, miként dönt ügyükben a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását