2024. április 20. - Tivadar

Designpolisz

FormaTúra címmel vándorkiállítást rendeztek a Miskolci Egyetemen, a Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsának és a campus együttműködésének eredményeként.
2008. szeptember 10. szerda 20:30 - Hírextra
A budapesti Iparművészeti Múzeum után első ízben Miskolcon is megtekinthetők az elmúlt öt év Magyar Formatervezési Díjat elnyert alkotásai, termék-, vizuális kommunikáció, terv- és diákmunka-kategóriákban - tájékoztatta az MTI-t Majcher Barbara, a Magyar Formatervezési Tanács irodájának vezető tanácsosa.

Mint mondta, a dizájn, a kreatív forma a mindennapi élet kultúrájának nélkülözhetetlen részévé vált, de a tudomány, a gazdasági élet, a technikai fejlődés nélkülözhetetlen mozgatórugója is egyben. A tárlaton megtekinthetők a hétköznapok tárgyai, eszközei csakúgy, mint a papírra vetett innovatív elképzelések és ötletek, amelyek még gyártóra várnak, talán éppen Miskolcon - fejtette ki.

Hozzátette: a kiállítás nemcsak tájékoztatni kíván, népszerűsíteni a dizájngondolkodást, hanem aktivizálni Észak-Magyarország legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező, leendő technopoliszát, Miskolcot, és a városhoz kapcsolódó régió gazdaságát.

A Miskolci Egyetem Galériájában berendezett tárlat szeptember 25-ig hétfőtől-péntekig naponta 10 és 16 óra között, szeptember 26-án 10 órától egészen éjfélig látogatható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását