2024. május 3. - Tímea, Irma

Daganatos betegeket tévesztett meg két cég

A fogyasztók megtévesztése miatt összesen 3 millió forint bírságot szabott ki a Naturlife System Kft.-re és a Max-Immun Kft.-re a Gazdasági Versenyhivatal, mivel gyógyhatást ígérő reklámokkal hirdették termékeiket, ám állításaikat nem tudták igazolni. Ali
2008. szeptember 10. szerda 08:30 - Hírextra
A bírság összege ezúttal nem túl magas, a Naturlife 2 millió forintot, míg a Max-Immun 1 millió forintos büntetést kapott. Mihálovits András, a GVH szóvivője ezt azzal magyarázta: a két cég piaci részesedése csekély.

Súlyosbító körülmény volt a büntetés kiszabásánál, hogy a két cég daganatos betegeknek vagy a betegség megelőzése érdekében ajánlotta készítményeit. Ezek az emberek gyakran erejükön felüli anyagi áldozatokat vállalnak.

A szóvivő elmondta: ha valaki kártérítést pert indítana a cégek ellen, annak a versenyhivatali döntés után könnyebb dolga van, a bíróság ugyanis a fogyasztók megtévesztésének tényét már nem vizsgálja, így a vita csak a kár összegéről folyhat.

Legutóbb augusztus végén bírságolt a GVH hasonló ügyben, akkor összesen 171 millió forintot szabott ki a Flavin és az Olimpiq StemXcell termékcsaládok forgalmazóira.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását