2024. május 18. - Erik, Alexandra

Csalásra módosítja az ügyészség a vádat a Vertical Invest ügyében

Csalásra fog módosulni a vád a Vertical Invest Ingatlan Befektető Szövetkezet ügyében - jelentette be az ügyész a büntetőper szerdai tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon.
2008. szeptember 10. szerda 10:20 - Hírextra
Jelenleg több száz milliós hűtlen kezeléssel és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádolják Klivinyi Zoltánt és nyolc társát, akik viszont tagadják bűnösségüket.

A szövetkezetnek a vád szerint 2003-ban mintegy 1 500 tagja volt, akik hozzávetőleg másfél milliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám nagyobb részük nem kapta vissza a pénzét.

Az elsőrendű vádlott, a szövetkezet egykori vezetője középfokú óvónői szakképesítéssel rendelkezik, korábban a harmadrendű Klivinyi Zoltán érdekeltségébe tartozó Penthouse magazin támogatásával megrendezett szépségverseny helyezettje volt.

A vádlott korábbi vallomása szerint Klivinyi kínálta fel neki a szövetkezet vezetői posztját havi 300 ezer forintért. Az elsőrendű vádlott a cég napi munkájában nem vett részt, ügyfelekkel nem tárgyalt, pénzt nem kezelt.

A tavaly decemberben kezdődött büntetőper következő, október 20-i tárgyalásán lezárulhat a bizonyítási eljárás, és megkezdődhetnek a perbeszédek, a rákövetkező tárgyaláson pedig elsőfokú ítéletet hirdethet a Fővárosi Bíróság a Vertical Invest ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását