2024. május 14. - Bonifác

Befejeződött a szegedi szakközépiskola felújítása

Mintegy 740 millió forintba került a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola 112 esztendős épületének rekonstrukciója és bővítése - közölte Botka László polgármester a beruházás ünnepélyes átadásán szerdán.
2008. szeptember 10. szerda 14:47 - Hírextra
A szegedi önkormányzat törekszik arra, hogy a város iskoláiban biztosítsa a megfelelő infrastruktúrát, ezért idén több mint kétmilliárd forintot fordít 54 oktatási intézményének rekonstrukciójára - mondta a politikus.

Elhangzott: a belvárosban található műemlék épület felújítását 2006 nyarán kezdte el a Délépítő Zrt., a beruházást a következő tavaszon azonban megszakította a cég felszámolása. Az újabb közbeszerzési eljárást a Ferroép Zrt. nyerte el, amely 2007 őszétől folytathatta a 4.400 négyzetméteres épület felújítását, valamint több mint 1.800 négyzetméteres új épületrész kivitelezését.

A mintegy ötszáz diákot oktató iskolában a homlokzat felújításán és az épület belső rehabilitációján túl új közösségi tereket is létrehoztak. Épült egy üvegtetővel fedett háromszintes zsibongó, a tetőtérben pedig számítógépes kabineteket, tantermeket és egy új könyvtárat alakítottak ki. Megújult az iskola adatátviteli- és energetikai hálózata, a szellőzési és világítási rendszer és elkészült egy mozgáskorlátozottak által kerekesszékkel is használható lift is - közölte a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását