2024. április 25. - Márk

Kezdeményezik a berettyóújfalui kórház súlypontivá minősítését

A Berettyóújfalui Területi Kórház súlyponti kórházzá minősítését indítványozza Vitányi István, a Fidesz országgyűlési képviselője.
2008. szeptember 10. szerda 14:45 - Hírextra
A képviselő szerdai sajtótájékoztatóján Berettyóújfaluban azt is elmondta: képviselőtársával, Arnóth Sándorral, Püspökladány fideszes polgármesterével közösen nyújtanak be önálló képviselői indítványt a témában.

Vitányi István emlékeztetett rá, hogy korábban, a kórházi szerkezet átalakításakor már beadott egy hasonló kezdeményezést, de akkor a parlament többsége leszavazta. Megítélése szerint a bihari térség lakosságszáma, valamint az ott áthaladó két nemzetközi útvonal forgalma is indokolja, hogy súlyponti kórház legyen Berettyóújfaluban.

Muraközi István, a város fideszes alpolgármestere elmondta: a képviselő-testület határozatban kérte fel a térség országgyűlési képviselőit - köztük Gyula Ferencné MSZP-s képviselőt, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának tagját -, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a kórház súlypontivá váljék.

Az alpolgármester hozzátette: a jól felszerelt kórház 93 ezer ember ellátását szolgálja. Jelenleg az intézmény mintegy 187 millió forint adósságot görget maga előtt. Mint önkormányzati intézmény nem vehet fel működési hitelt, de a helyhatóság sem tud további hiteleket felvenni.
Ezért a berettyóújfalui kórház gazdasági átalakítását határozta el az önkormányzat, azzal a fontos feltétellel, hogy az intézménynek továbbra is köztulajdonban, vagyis 100 százalékos önkormányzati tulajdonban kell maradnia - tette hozzá.

Bulyovszky István, a kórház főigazgatója közölte: kórházuk - egyedüliként Hajdú-Biharban - 15 munkaterületen teljes körű ellátást tud biztosítani az év minden napján a betegeknek.
Egyebek mellett korszerű sürgősségi osztállyal és 33 ágyas traumatológiával is rendelkeznek, utóbbi éppen a térségen áthaladó nemzetközi főútvonalakon bekövetkező balesetek miatt rendkívül fontos - fűzte hozzá.
Bulyovszky István elmondta azt is, hogy már áprilisban kidolgozták azt a szakmai anyagot, amely a súlyponti kórházzá minősítés szakmai paramétereit tartalmazza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását