2024. április 26. - Ervin

Vitrayék nem értékelik az olimpiai szereplést

Vitray Tamás, a Nemzeti Sporttanács leköszönt elnöke semmilyen körülmények között nem kíván foglalkozni a magyar sportolók pekingi olimpiai szereplésének értékelésével.
2008. szeptember 9. kedd 13:51 - Hírextra
Daróczi Dávid kormányszóvivő augusztus 24-én úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a kormány a Nemzeti Sporttanácstól kér értékelést a pekingi magyar szereplésről.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ezt a feladatot egyáltalán elvégzi-e a testület, mert a Nemzeti Sporttanács élére hétfőn felkért Sárközy Tamás is úgy nyilatkozott, hogy nem kívánja értékelni a pekingi szereplést, mivel álláspontja szerint az a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) feladata.
A tanácsot 2004-es megalakulása óta vezető Vitray Tamás sem értékel.

"Még június 19-én beadtam a lemondásomat a Nemzeti Sporttanács elnöki tisztségéről mind a köztartásági elnök, mind a miniszterelnök úrnak. Egyrészt azért tettem így, mert már 76 éves vagyok, másrészt nem vagyok teljesen egészséges" - válaszolta Vitray az MTI érdeklődésére.
"A lemondásomat Sólyom László július 24-i hatállyal el is fogadta. Mivel már nem vagyok funkcióban, semmilyen körülmények között nem kívánok foglalkozni az olimpiai értékeléssel" - tette hozzá a korábbi televíziós személyiség, aki a sporttörvény szerint társadalmi munkában látta el a testület vezetését, s ezért a tevékenységért díjazást nem kapott.

Vitray megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint a Nemzeti Sporttanács működésének éves költségvetése 6,5 millió forint. Ebből fedezik a tanács ügyvezetésével megbízott Komlósi Gábor és egy nyugdíjas, félállású titkárnő bérét, valamint az ülések megszervezésével és lebonyolításával járó egyéb költségeket.

"Az ügyvezető és a titkárnő a teljes adminisztrációt ellátta, ők készítették elő az üléseket, küldték szét a meghívókat és készítették el a jegyzőkönyveket. Ha ezeket a feladatokat figyelembe vesszük, egyáltalán nem nagy összeg, amit ezért kaptak" - jelentette ki Vitray, aki elmondta, hogy a Nemzeti Sporttanács évente tízszer ült össze, pedig a törvény csak évi négy tanácskozást írt elő.

Bár a leköszönő elnök korábban úgy nyilatkozott, hogy a tanácsnak az utóbbi időben nem sikerült határozatokat hoznia, mert az üléseken nem volt meg a szükséges részvételi létszám, a testület működésének átfogó értékelésétől azonban elzárkózott.

"Erről nem kívánok nyilatkozni. Információt szolgáltatok, de véleményt nem alkotok" - zárta rövidre Vitray.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását