2024. május 5. - Györgyi

Három magyar kiemelt

Ahogy az elmúlt években mindig, úgy az e hétvégi Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix-re is eljönnek Budapestre a férfi kardvívás legjobbjai: a nevezések alapján a világranglista első 32 helyezettje közül 29 pástra lép a Tornacsarnokban és a Nemzeti Sportcsarnokban.
2010. február 3. szerda 13:36 - HírExtra
A viadal szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a péntek-szombati versengésben 25 ország 141 vívója, köztük - legalább - 12 magyar indul. Amennyiben a kisorsolt csoportokban lesznek hiányzók, a felszabadult helyeket hazai vívókkal lehet feltölteni, de így is legfeljebb húsz magyar szerepelhet.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek, ebben várhatóan 18 válogatott vesz részt. A magyar együttesben Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs és Iliász Nikolász kap helyet. Ők tavaly világbajnoki bronzérmesek voltak.

Nébald György szövetségi kapitány az esélyeket latolgatva többek között arról beszélt, hogy nagyon sűrű a mezőny, nem egyszerű jó eredményt elérni, ezzel együtt bízik abban, hogy egyéniben legalább egy hazai kardozó bekerül a legjobb nyolc közé, a csapat pedig minimum elődöntős lesz, de még inkább érmet szerez.

"Jelenleg öt kardozóval számolhatok a csapat-összeállításnál, mivel azonban egyszerre csak négyet lehet nevezni, az elkövetkező időszakban lesz csere. Most a tavalyi vb-harmadikok indulnak, a moszkvai GP-n viszont Nemcsik Zsolt biztosan bent lesz a csapatban" - fogalmazott a szakvezető.

"Én mindig úgy állok oda egy versenyhez, hogy érmet szerezzek, különösen igaz ez az itthoniakra - jelentette ki Nemcsik, aki Iliásszal együtt keretedzésről esett be a sajtótájékoztató végére. - Ezzel együtt nehéz jósolgatni. Annyit mondhatok, hogy felkészültünk, s bár a formaidőzítés még odébb van, a cél nekem személy szerint a dobogó."

Idén Decsi Világkupát nyert az iráni Kish-szigeten, majd Nemcsikkel együtt bronzéremmel tért haza Athénból, és bár a két viadalon a mezőny nem volt olyan erős, mint a mostani hétvégén lesz, az eredmények biztatóak.

A MOL Kupáért zajló küzdelmek pénteken az egyéni GP selejtezőjével kezdődnek, ebben a világranglista alapján a 16 legjobb, köztük Decsi, Nemcsik és Szilágyi nem lesz érdekelt. Szombaton 9 órától rendezik a 64-es tábla asszóit, a négyes döntőre pedig 14:30-tól kerül sor. A csapatviadal vasárnap 8 órakor indul, a finálé 14:30-kor lesz. A belépés mindhárom napon díjtalan.

A férfi kardozók bő négy és fél évtizedes múltra visszatekintő budapesti versengése a szakág legendás képviselőinek, az összesen 19 olimpiai aranyérmet nyert Gerevich Aladárnak, Kovács Pálnak és Kárpáti Rudolfnak emléket állítva 2000 óta szerepel ezen a néven a versenynaptárban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását