2024. április 28. - Valéria

Ötpárti egyeztetést kezdeményez Advertum-ügyben Bánki Erik

2008 májusában 5,2 milliárd forint hitelfelvételhez biztosított garanciát a kormány az Advertum Kft. részére, melyből 3,1 milliárd forintot a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga tartozásainak rendezésre, 2,1 milliárd forintot pedig országos médiahálózat létr
2008. szeptember 9. kedd 14:39 - Hírextra
A Fidesz a kormányhatározat megszületése óta kéri annak visszavonását, hiszen a labdarúgás tartozásainak rendezését magának a labdarúgó ligának kell megoldania, országos médiahálózat létrehozatalát pedig nem lehet adóforintokból támogatni.

A kormányhatározat megszületése után két alkalommal a sajtó és kulturális valamint a sport és turisztikai bizottság együttes ülésén kíséreltük meg a határozat visszavonására bírni a kormányt. Az üléseken a szocialista képviselők egyetlen alkalommal sem jelentek meg, a kormány képviselője pedig képtelen volt elfogadható magyarázatot adni a kormányhatározat meghozatalának okaira.
Az elmúlt napokban a – labdarúgó liga elnökének társaságában – az APEH elnökével egyeztettem a kérdésben, aki nyitottnak mutatkozott annak megoldására, ám a pénzügyminiszter úr jóváhagyásához kötötte lépéseit.

Szeptember 27-én Veres János pénzügyminiszter úrral fogok tárgyalni a kérdésről. A találkozó előtt szeretnénk megismerni a parlamenti pártok véleményét, ezért szeptember 26-án, kedden, 9 órára ötpárti egyeztetést kezdeményezek Advertum-ügyben. Bízunk benne, hogy a találkozón olyan ötpárti egyetértésre tudunk jutni, mely a magyar labdarúgás érdekeit szolgálja, és nem juttat indokolatlanul adómilliárdokat egy bizonytalan hátterű magáncégnek.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását