2021. február 26. - Edina

Műtőssegédet hallgattak ki

Egy műtőssegédet hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség a Szolnokon műtőkocsiról leesett és meghalt beteg ügyében, mivel a nyomozó hatóság szerint az általános szakmai szabályok alapján az ő feladata lett volna a műtétre váró beteg őrzése - közölte a J
2008. szeptember 9. kedd 17:36 - Hírextra
Balázsné Busku Terézia hozzátette: az ügyészségnek 30 nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse, a gyanúsítottal szemben vádat emel halált okozó foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, vagy a nyomozás megszüntetéséről rendelkezik, illetve más ügyészi intézkedést tesz. Várhatóan még szeptemberben döntés születik.

Egy 50 éves martfűi asszony 2007. szeptember 27-én a szolnoki kórház központi műtőjének előkészítő helyiségében esett le a műtő kocsiról. Az esés következtében fejsérülést szenvedett. Ezt követően az intézmény intenzív osztályon ápolták, ahol október 5-én elhunyt. A rendőrségi vizsgálat többek között arra kereste a választ, vajon az eséskor szerzett sérülések közrejátszhattak-e a beteg halálában. Ennek megállapításához szakértői vélemények készültek.

A beteg állapota és a körülmények tisztázása miatt kórház akkori megbízott főigazgatója az eseményt követően bejelentést tett a rendőrségnek. Munkahelyi fegyelmi eljárás is indult, amelyet az ügy lezárásáig felfüggesztettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását