2024. május 5. - Györgyi

Előkészítő tárgyalás lesz valójában

Az MDF előkészítő tárgyalásnak tekinti a szerdán létrejövő ellenzéki találkozót, mivel sem Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, sem Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke nem tud részt venni azon - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke kedden az MTI-nek.
2008. szeptember 9. kedd 17:40 - Hírextra
A demokrata fórum képviseletében Hock Zoltán elnökhelyettes fog tárgyalóasztalhoz ülni az ellenzéki pártok által delegált képviselőkkel - közölte a pártelnök.

Dávid Ibolya elmondta, hogy az MDF az ellenzéki találkozó előkészítő tárgyalását munkaértekezletnek is tekinti, mivel javaslatot tesz az ellenzéki pártok többségével megalkotható törvények egy körére. Példaként említette az egykulcsos adó megszavazását, a szociális törvény módosítását.

Kiemelte: amennyiben az ellenzéki pártok nem támogatják a törvények megalkotását, úgy a Magyar Demokrata Fórum bemutatja a parlament feloszlatása érdekében megfogalmazott határozati javaslatát.

Mivel sem a kormány oldalán nincs meg a kormányozhatósághoz szükséges többség, és ha szerdán az előkészítő tárgyaláson bebizonyosodik, hogy az ellenzék oldalán sincs meg a kormányozhatóság, akkor ennek a patthelyzetnek a megoldása az MDF által a parlament feloszlatása érdekében megfogalmazott határozati javaslat - fogalmazott az MDF elnöke.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke augusztus 30-án küldte Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének és Fodor Gábornak, az SZDSZ elnökének azt a levelet, amelyben egyeztetésre hívta a politikusokat. Dávid Ibolya szerint az ellenzéki pártok elnökeinek arról kell dönteniük, meg tudnak-e állapodni közös adótörvényben, illetve van-e a közös akarat a parlament feloszlatásának támogatására.

A Fidesz és a KDNP kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy részt vesz az MDF által kezdeményezett ellenzéki tárgyaláson.Gulyás József, a liberális párt ügyvivője kedden az MTI-nek azt mondta, pártja számára nem alkalmas a szerdai időpont, ezért nem vesz részt az MDF elnöke által kezdeményezett ellenzéki pártvezetői találkozón.

Már korábban jeleztük, hogy számunkra nem alkalmas a szerdai időpont, ám ez nem jelenti azt, hogy kitérnénk az egyeztetés elől, ugyanis más időpontban készek vagyunk tárgyalni az ellenzéki pártokkal - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását