2024. április 26. - Ervin

Félelem a Chrome-tól

A Google új böngészőprogramjának használata nem biztonságos - figyelmeztették a felhasználókat a német illetékesek. Az internetcég azonban cáfolta az aggodalmakat.
2008. szeptember 9. kedd 10:40 - Hírextra
A Google Chrome szoftver Microsoft Windows operációs rendszerrel használható próbaverziójának letöltését több mint száz országban szeptember elejétől tették lehetővé.

Matthias Gaertner, a német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal szóvivője azonban óvatosságra intette a netezőket: "vigyázni kellene, mert ez a program egy beta változat, és még nem vagyunk meggyőződve a biztonságosságáról" - idézte egy berlini napilap az illetékes hét végén adott nyilatkozatát.

Gaertner az AP hírügynökségnek kifejtette, hogy csupán a beta verziót kritizálta, "másfelől valami nagyon érdekes új dologról van szó, és alig várjuk, hogy megismerhessük".

Az internetóriás németországi szóvivője kijelentette: a Google-nál bevett gyakorlat az új termékek beta formátumú bemutatása, mert a cég így rugalmasabban tudja kiküszöbölni a vírusokat, és egyszerűbben kaphat visszacsatolást a felhasználóktól.

Leszögezte, hogy a Chrome "biztonságos, stabil és nagyon gyors" produktum, és ez igaz a beta verzióra is.

A szóvivő nehezményezte, hogy a német illetékesek nem keresték meg a Google-t, mielőtt a sajtóban hangot adtak az aggodalmuknak.

Az internetes böngészők közül egyelőre az Internet Explorer a legelterjedtebb, a második helyen a Firefox áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását