2024. április 18. - Andrea, Ilma

Újabb tömegsírt tártak föl

Újabb tömegsírt tártak föl Bosznia-Hercegovina keleti részén. A szerdai hivatalos jelentések szerint az 1995-ös srebrenicai mészárlás áldozatait temették el. Murat Hurtic a bosnyák Eltűnt Személyek Bizottságának vezetője azt mondta az AFP hírügynökségnek,
2007. október 24. szerda 15:34 - Hírextra

A Zvornik városához közeli Kamenica falu mellett tárták föl a tömegsírt. A munkálatokat a hét elején kezdték meg, és legalább két hétig tartanak még. Hurtic szerint elképzelhető, hogy további sírokra bukkannak a környéken.

A falu közelében föltárt tömegsírba olyan férfiakat és fiúkat temettek el, akiket 1995-ben Srebrenica városában gyilkoltak le a szerb fegyveresek. Srebrencia muzulmán enklávé volt a boszniai Szerb Köztársaság területen. A település ENSZ fennhatóság alatt ált.

A szerbek '95-ben 8000 férfit és fiatal fiút mészároltak le az ENSZ békefenntartók szeme láttára. A halottakat tömegsírokba rejtették a város környékén, de több holtestet elszálítottak, és máshol hantoltak el.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását