2024. május 5. - Györgyi

Bánki Erik ötpárti egyeztetést kezdeményez

Ötpárti egyeztetést kezdeményez az Advertum-ügyben Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője szeptember 26-ára; erről a politikus közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.
2008. szeptember 9. kedd 16:37 - Hírextra
A kezdeményezés célja megismerni a parlamenti pártok véleményét az Advertum-ügyben, és egy olyan egyetértés kialakítása az öt parlamenti párt között, "amely a magyar labdarúgás érdekeit szolgálja, és nem juttat indokolatlanul adómilliárdokat egy bizonytalan hátterű magáncégnek" - írta a fideszes politikus.

Bánki Erik tájékoztatása szerint az elmúlt napokban a – labdarúgó liga elnökének társaságában – az APEH elnökével egyeztetett e kérdésben, aki "nyitottnak mutatkozott annak megoldására", ám a pénzügyminiszter jóváhagyásához kötötte lépéseit. Ezért Bánki Erik szeptember 27-én Veres János pénzügyminiszterrel kíván tárgyalni az Advertum-ügyről.

A Fidesz politikusa emlékeztetett arra, hogy a kormány 2008 májusában 5,2 milliárd forint hitelfelvételhez biztosított garanciát az Advertum Kft.-nek, és ebből 3,1 milliárd forintot a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga tartozásainak rendezésre, 2,1 milliárd forintot pedig országos médiahálózat létrehozására fordíthat a cég.

A közlemény kitér arra, hogy a Fidesz a kormányhatározat megszületése óta kéri annak visszavonását, hiszen a labdarúgás tartozásainak rendezését magának a labdarúgó ligának kell megoldania, országos médiahálózat létrehozatalát pedig nem lehet adóforintokból támogatni.

Bánki Erik megjegyezte, hogy a Fidesz a kormányhatározat megszületése után két alkalommal kísérelte meg annak visszavonására bírni a kormányt: a sajtó és kulturális, valamint a sport és turisztikai bizottság együttes ülésén.

Az üléseken a szocialista képviselők egyetlen alkalommal sem jelentek meg, a kormány képviselője pedig képtelen volt elfogadható magyarázatot adni a kormányhatározat meghozatalának okaira - közölte az előzményekről a fideszes politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását