2024. április 25. - Márk

Az első 100 nap kisebbségben

A Mercedes beruházás elnyerését, az Európai Unió kutatás-fejlesztési intézetének Budapestre települését emelte ki a kisebbségi kormány elmúlt száz napjának eredményei közül Daróczi Dávid kormányszóvivő csütörtöki online tájékoztatóján.
2008. augusztus 7. csütörtök 12:15 - Hírextra
Az elmúlt három hónap döntései közzé tartozik, hogy a Mercedes Kecskeméten építi fel új gyárát, Brüsszelben pedig úgy döntöttek, hogy Budapest lesz a székhelye Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek - közölte a szóvivő arra a kérdésre, hogy a századik nap közeledtével melyek a kisebbségi szocialista kormány legfontosabb eredményei.

Daróczi Dávid az eredmények közé sorolta, hogy a kormány, Európában egyedülálló módon, megállapodott a fuvarozókkal a magas üzemanyagárak következményeinek enyhítéséről.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium négyből három pedagógus-szakszervezettel állapodott meg a közoktatás átalakításáról, a koragyermekkori fejlesztésről - tette hozzá.

A kormányszóvivő elmondta: átadták az M7-es új szakaszát is.A Daimler-Benz június közepén jelentette be, hogy Kecskeméten építi fel Mercedes autógyárát, ahol előreláthatólag 2012-ben már új generációs A és B osztályú járműveket gyártanak.

A 200 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás, amely 2.500 főt foglalkoztathat, a legnagyobb külföldi beruházás lesz Magyarországon.Az EU tagországainak versenyképességi ügyekben illetékes miniszterei szintén június közepén döntöttek egyhangúlag úgy, hogy Budapesten lesz a székhelye az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek.

A Napi Gazdaság című lap hírére reagálva, miszerint tíz százalék feletti gázáremelést is indokoltnak tart az E.On Földgáz Zrt, Daróczi Dávid közölte: az E.On-nak, mint gázszolgáltatónak, nem feltétlenül ugyanazok az érdekei, mint a fogyasztóknak és a kormánynak.
A szóvivő elmondta: a Magyar Energia Hivatal készít egy javaslatot az áremelés mértékéről, amelyről a kormány dönt.

A javaslatban az szerepel, mi az, amit indokoltnak, és mi az, amit lehetségesnek tart - fűzte hozzá.
Daróczi Dávid emlékeztetett rá, hogy az árakat negyedévente vizsgálják felül. Az áremelkedés előtt egy hónappal kell kihirdetni az új árakat - ismertette az eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását