2024. május 12. - Pongrác

Az MSZP a parlamentben nem tud többséget kovácsolni

Hiába van meg a teljes egység az MSZP-n belül, ha a parlamentben nem tud ebből többséget kovácsolni - mondta Gulyás József, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden reggel azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Fe
2008. szeptember 9. kedd 07:30 - Hírextra
Véleménye szerint a miniszterelnök el tudja érni, hogy az MSZP felsorakozzon mögötte, "ez nem nagy erőfeszítés".

Arra a kérdésre, hogy biztos-e abban, hogy az SZDSZ valamennyi képviselője együtt fog szavazni a parlamentben, Gulyás József úgy válaszolt: "az SZDSZ ilyen döntéseknél (...) mindig egységesen tudott szavazni, és szerintem most is egységesen fog szavazni".

Gulyás József arról is beszélt: nem tud arról, hogy van-e olyan megállapodás, amelyről a Magyar Nemzet ír. A lap szerint Fodor Gábor SZDSZ-elnök és Kóka János frakcióvezető megegyezése értelmében Kóka követi a Fodor-féle vezetés döntéseit, cserébe viszont frakcióvezetőként élvezheti a pártelnök bizalmát.

Hozzátette:, "ha ilyen belső egyeztetési folyamatok vannak, azért arról tud az ember".
Közlése szerint Fodor Gábor azt kérte Kóka Jánostól, hogy támogassa azt a stratégiát, amelyet az ügyvivői testület elfogadott.

Úgy fogalmazott, hogy Kóka János vezetésével jött ki az SZDSZ a koalícióból, "szerintem egy kicsit gyorsan és lendületből. Ott kellett volna több kérdést magunknak feltenni, illetve mindazoknak, akik most azt mondják, hogy (...) ennek a döntésnek más típusú következménye is lehet, mint amivel ők akkor számoltak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását