2024. május 2. - Zsigmond

Nemzetközi tánctalálkozó

A világhírű rendező-koreográfus, Nagy József: Sho-Bo-Gen-Zo (Az igazlátás ösvényei) című produkciójának magyarországi bemutatójával szeptember 22-én veszi kezdetét a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a baranyai megyeszékhelyen - közölte a szervező Pécsi Bale
2008. szeptember 8. hétfő 20:00 - Hírextra
Vincze Balázs elmondta, hogy a pécsi 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program felvezető éveinek eseményeihez kapcsolódó, második alkalommal meghirdetett hatnapos rendezvényen a közönség tizennégy előadást láthat, a fellépő csoportok a táncművészet szinte minden ágát képviselik.

Egy este mutatkozik be három nagyegyüttes: a Pécsi Balett a Bolero, a Győri Balett a Gaudí című előadás részletével, a Szegedi Kortárs Balett társulata pedig a Semmi és soha című előadással lép színpadra. Rajtuk kívül a Bozsik Yvette Társulat, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola növendékei, s mások mellett a Mecsek Táncegyüttes is szórakoztatja a közönséget - emelte ki.

Vincze Balázs a külföldi együttesek produkciói közül a Zágrábi Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttesének, valamint a Dance Works Rotterdamnak az egészestés előadását említette.
A direktor kitért rá: a nemzetközi tánctalálkozó célja, hogy a pécsiek és a városba látogató hazai és külföldi vendégek számára megmutassák a baranyai megyeszékhely eredendően sokszínű tánckultúráját, valamint a nemzetközi táncművészet sokféle árnyalatát.

Vincze Balázs korábban reményét fejezte ki, hogy a tánctalálkozó a későbbiekben a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz hasonló, akár minden művészeti ágat integrálni képes fesztivál lehet, amelynek köszönhetően a Pécsi Balett társulata is gyakrabban eljuthat hasonló külföldi rendezvényekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását